25 Eylül 2009 Cuma

GIDA KATKI MADDELERİ

E133 PARLAK MAVİ FCF;
GÖZLENEBİLECEK YAN ETKİLERİ;

Kullanılan konsantrasyonlarda nadiren yan etki meydana gelir. Bazı alerjik reaksiyonlar rapor edilmiştir.
KULLANILDIĞI ÜRÜNLER;
Dondurma,
İşlenmiş Bezelye,
Süt Ürünleri,
Tatlılar,
İçecekler…

E140 KLOROFİLLER;
GÖZLENEBİLECEK YAN ETKİLERİ;
Bütün bitkilerde ve alglerde mevcut olan doğal yeşil renkdir. Ticari olarak ısırgan, çim ve yoncadan ekstrakte edilir. Bilinen bir yan etkisi yoktur.
KULLANILDIĞI ÜRÜNLER;
Yağlar,
Çorbalar,
Makarnalar,
Dondurma,
Sakızlar….

E141 KLOROFİL BAKIR KOMPLAKSLERİ;
GÖZLENEBİLECEK YAN ETKİLERİ;
Doğal bir renklendiricidir. Bilinen yan etkisi yoktur. E141 ısıltıldığı zaman bakır serbest kalır fakat bakırın bu bileşik içindeki bakır konsantrasyonu toksik seviyelere ulaşmaz.
KULLANILDIĞI ÜRÜNLER;
Bazı peynir çeşitleri,
Dondurma,
Çorbalar…

E142 YEŞİL S;
GÖZLENEBİLECEK YAN ETKİLERİ;
Bilinen bazı yan etkisi vardır. Bunların başında alerji ve anemi gelir.
Çocuklarda hiperaktiviteyi arttırmaktadır.
Tiroide neden olabilmektedir.

=>>Yeşil S bir gıda katkı maddesi olarak Kanada, America Birleşik Devletleri, Japonya ve Norveç’ de yasaklanmıştır.
KULLANILDIĞI ÜRÜNLER;
Karışık paket kekler,
Konserve bezelye,
Nane sosu,
Tatlılar,
Dondurma,
Et suyu…

Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder